7 x Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Bali. Οδηγός 3 ημερών.


Θα παρουσιάσω το χωριό Ubud, Bali.

Το Ubud είναι ένα δημοφιλές χωριό τέχνης στο κέντρο του Μπαλί. Η περιοχή έχει γίνει δημοφιλής λόγω των ορυζόνων που το περικλείουν, όπως τα Tegalalang Ricefields , τους αμέτρητους καταρράκτες, τα κέντρα γιόγκα ή για το μεγαλεπίβολο βουνό Batur.

Ο γύρος του Ubud μπορεί να γίνει με μοτοσικλέτα ( μόνο αν είσαι έμπειρος οδηγός) ή με ιδιωτικό οδηγό. Το Ubud είναι ο κύριος προορισμός σου αν ποτέ βρεθείς στο Μπαλί και είναι busy όλο το χρόνο.

1. Ορυζώνες Tegalalang

Ξυπνήστε πολύ νωρίς για να επισκεφθείτε τη μαγευτική κοιλάδα των ορυζώνων: Tegalalang. Τα αμέτρητα στρώματα ορυζώνων είναι ο απόλυτος και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας στο Ubud. Λόγω της δημοτικότητάς του, καλύτερα να επισκεφθείτε τη περιοχή πριν από τις 10 π.μ. για να αποφύγετε τα πλήθη.

Η επίσκεψη στο Tegalalang είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Μπαλί.

2. Ιερό νερό απο τη πηγή του Pura Tirta Empul

Αυτός ο ναός είναι ένας σημαντικός τόπος για τους Ινδονήσιους. Απο τις πηγές του τρέχει ιερό, φρέσκο ​​πόσιμο νερό. Τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες μπαίνουν στις δύο πισίνες του ναού όπου καθαρίζουν τον εαυτό τους και την αύρα τους σε κάθε έναν από τους 30 σταθμούς. Η διαδικασία καθαρισμού ξεκινά από τα αριστερά και τελειώνει στη δεξιά πλευρά.

Η είσοδος είναι 15000 IDR ανά άτομο.

Συμβουλή: Σχεδόν κάθε ναός δίνει δωρεάν "Sarong" (ένδυμα που πρέπει να φοράτε πριν την είσοδο στο ναό) για χρήση μέσα στο ναό.

3. Monkey Forest Ubud

Ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Ubud είναι μια επίσκεψη στο δάσος των μαϊμούδων.
Μέσα στο κέντρο της πόλης βρίσκεται ένα όμορφα διαμορφωμένο πάρκο, χωρίς φράχτη, όπου αγέλες μαϊμούδων περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους. Και ακόμα κι αν δεν θέλετε να δείτε τα μαιμουδάκια, το ίδιο το πάρκο είναι ένα μεγάλο τροπικό δάσος και ένας όμορφος περίπατος που σας επιτρέπει να ξεφύγετε για λίγο απο την πόλη.
Τα μαιμουδάκια δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για εσάς, αλλά μην ξεχνάτε ότι είναι άγρια ​​ ζώα, για αυτό και το πάρκο θα σας ζητήσει να τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες.
Μη τα κοιτάτε στα μάτια
Μη χαμογελάτε, δείχνοντας τα δόντια σας ( είναι μια μορφή επιθετικότητας) .
Μην τα ταΐζετε
Μην αγγίζετε τα μωρά μαιμουδάκια
Αφαιρέστε όλα τα αντικείμενα όπως χρυσαφικά, γυαλιά ηλίου ή φαγητό που είναι έξω από την τσάντα σας
Το κόστος εισόδου είναι 50000 IDR και μπορείτε εύκολα να περάσετε 2 ώρες εδώ.

4.Καταρράκτες κοντά στο Ubud

Το Ubud διαθέτει μερικούς από τους πιο όμορφους καταρράκτες στο Μπαλί. Ο συγκεκριμένος που επισκεφθήκαμε βρίσκεται 30 λεπτά έξω από Ubud, εύκολο να τον επισκεφθείτε και λιγότερο γνωστός από τους άλλους καταρράκτες στην περιοχή.
Ο καταρράκτης: Tegenungan Waterfall
Ο καταρράκτης Tegenungan είναι πολύ δημοφιλής για να τον επισκεφθείτε. Μπροστά από τον καταρράκτη υπάρχει μικρός χώρος σα πισίνα όπου όλου τρέχουν για να βραχούν, Δεν μπορείτε να πλησιάσετε πολύ γιατι τα νερά παρα είναι ορμητικά , και μπορεί να είναι επικύνδυνο.
Απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το χώρο στάθμευσης. Επισκεφθείτε τον τις καθημερινές, καθώς πολλοί ντόπιοι θα είναι εδώ το Σαββατοκύριακο.

5. Goa Gajah -Το Σπήλαιο του Ελέφαντα.

Μην ανησυχείτε, δεν υπάρχουν ελέφαντες ούτε κακοποίηση ζώων εδώ. Ακριβώς έξω από το Ubud υπάρχει ένα σπήλαιο για διαλογισμό, και έχει χαραχθεί το κεφάλι ενός ελέφαντα στη είσοδο της σπηλιάς. Είναι ένας μικρός ναός και είναι εύκολα προσβάσιμος.
Η είσοδος είναι 15000 IDR ανά άτομο. Τα Sarong διανέμεται δωρεάν στην είσοδο.

6. Ψώνια στην αγορά Ubud

Το πιό δημοφιλές πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς στο Ubud.
Κάθε μέρα στο κέντρο του Ubud είναι ανοιχτό το Art Market. Είναι χωρισμένο σε δύο μέρη.
Η παραδοσιακή αγορά όπου πωλούνται τα λαχανικά και το κρέας αρχίζει από τις 3 π.μ.
Απο τις 9 π.μ. και μέχρι να νυχτώσει , η αγορά αλλάζει σαν Art Market . Όπου πωλούν τα πάντα από τσάντες, μαγειρικά σκεύη, διακοσμητικά, πίνακες ζωγραφικής, σουβενίρ, ότι μπορείς να φανταστείς.
Η γραφική πλέον ψάθινη τσάντα απο το Ubud έχει κατακλήσει το Instagram , με αποτέλεσμα κάθε κατάστημα στο Ubud να πουλάει αυτές τις ωραίες τσάντες.

7. Δείτε Ελέφαντάκια απο κοντά σε προστατευμένο περιβάλλον.

Δείτε απο κοντά τα διασωσμένα ελεφαντάκια απο τη Σουμάτρα.
Μία Οικογένεια απο το Μπαλί, τα έχει διασώσει και τα προστατεύει σε ενα ειδικά διαμορφωμένο χώρο που ονομάζεται "Mason Elephant Park and Lodge".
Καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Ubud
Το Ubud μπορεί να το επισκεφθεί κανείς, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλα καλύτερα θα ήταν από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Ζεστές μέρες και πιο δροσερές νύχτες που είναι πολύ άνετες για το Ubud.
Το Ubud είναι επισκέψιμο σχεδόν όλο το χρόνο εκτός από την εποχή βροχών του Μπαλί (Δεκέμβριος - Φεβρουάριος).
Πώς να έρθετε και πώς να φτάσετε
Το Ubud απέχει 1 ώρα με το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο του Ντενπασάρ. Οι δρόμοι εχουν πολύ κίνηση , έτσι χρειάζεται συνήθως λίγο περισσότερο για να φτάσεις. Η επιλογή ενός scooter συνιστάται αλλά μόνο σε έμπειρους οδηγούς.

Πού να μείνετε στο Ubud

Τα περιβάλλοντα ποτάμια, οι ορυζώνες και η απέραντη ζούγκλα το καθιστούν ιδανικό για να περάσετε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της διαμονή σας στο Μπαλί, εκεί . Ως εκ τούτου, μερικά από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία στο Μπαλί βρίσκονται στο Ubud.

#μπαλί #ουμπούντ #ινδονησία #bali #ubud #rice #terrace #ricefields

244 views0 comments

 The Islander

Made By: Danai Orfanaki

Contact: danaiorf@hotmail.com

Based: Crete , Greece  

  • Black Instagram Icon